Škola za neplivače

Na natječaj Središnjeg ureda za šport prijavljen je Program obuke neplivača za djecu drugih razreda osnovne škole koji bi se održavao početkom sljedeće godine, od 11. rujna do 11. studenog, na zatvorenom bazenu u Ivanić Gradu. Program je predviđen za 90-ero djece te je za roditelje besplatan, a na njemu bi bio zaposlen stručni voditelj. Ukupna vrijednost projekta je 102.000 kuna, a iznos sufinanciranja je 80%. Ostatak troškova pokrio bi Grad Čazma.

 

Obnova doma DVD-a Bojana

Nakon dogovora predstavnika DVD-a i Vatrogasne zajednice Grada Čazme i s obzirom na izmjene pravilnika Mjere ruralnog razvoja za prvi natječaj iz Mjere 7.4.1., prijavljena je rekonstrukcija doma DVD-a Bojana, a ostali domovi prijavit će se na sljedeće natječaje – LAG-a i Ministarstva poljoprivrede.

Ukupna vrijednost projekta je 409.000 kuna, a on uključuje rekonstrukciju zgrade i poboljšanje energetskih svojstava. Iznos sufinanciranja je 100%.

 

Proljeće u Čazmi i Put svjetla

Na natječaje Hrvatske turističke zajednice, Grad Čazma prijavio je manifestaciju „Proljeće u Čazmi“, koja obuhvaća međunarodni atletski supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“ i Čazmanski vinokap. Traženi iznos sredstava je 80.000. Prijavljena je i druga faza Puta svjetla, za božićno ukrašavanje novih prigradskih naselja, a traženi iznos je 100.000.