U Čazmi je predstavljeno novoosposobljeno vatrogasno vozilo i nova oprema te obavljena primopredaja novog prostora namijenjenog vatrogascima.

Budući da se dio vatrogasaca osposobljava za stručne spasioce iz dubina i visina, odnosno polaze već drugi stupanj navedene obuke, nabavljena je nova specijalistička oprema za civilnu zaštitu.
Također, prije nekog vremena nabavljen je kamion koji su vatrogasci vlastitim radom prenamijenili u cisternu za prijevoz vode.
Budući da se čazmanski vatrogasci već godinama snalaze u skučenom i neadekvatnom prostoru, Grad Čazma osigurao je novi prostor na kojemu će se izgraditi moderni vatrogasni centar. Riječ je o nekadašnjoj stanici za tehnički pregled vozila u Čazmi.

Financijskim planom za ovu godinu, u Proračunu Grada Čazme predviđeno je 2,7 milijuna kuna za potrebe protupožarne i civilne zaštite. Do sada je realizirano 1,36 milijuna kuna.

Vatrogastvo u Čazmi jedno je od onih s najdužom poviješću u Hrvatskoj – DVD Čazma ove godine bilježi 144 godine postojanja. Vatrogasna zajednica, koja okuplja 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava, također je jedna od najstarijih u Hrvatskoj, a najmlađe društvo datira otprije 50-ak godina. U Čazmi djeluje i Javna vatrogasna postrojba sa 16 profesionalnih vatrogasaca.
S obzirom na broj osoba izravno ili neizravno uključenih u vatrogastvo na području grada Čazme, gotovo svaki četvrti Čazmanac dobrovoljni je vatrogasac. Čazmanski vatrogasci postižu zapažene rezultate na natjecanjima, redovito se obučavaju, a među djecom i mladima u Čazmi tradicionalno postoji velik interes za tu vrstu djelatnosti pa je i podmladak mnogobrojan. Vatrogasci su iznimno važni za funkcioniranje svakog grada, a čazmanski vatrogasci, uz svoju redovitu djelatnost – zaštitu ljudi i imovine, sudjeluju u svim aktivnostima na području grada.
Suradnja između VZ i Grada Čazme na vrlo je visokom nivou te se kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta i usavršavanju djelatnika putem edukacija, obnavlja se oprema i brine o povjerenoj imovini.

IMG_7204'