Zbog mojih sugrađana, drago mi je da je za Dom zdravlja u Čazmi konačno nabavljena laboratorijska oprema. Grad Čazma je u više navrata apelirao na osnivača, BBŽ, da nešto poduzme po tom pitanju te mi je drago da nas se konačno poslušalo. I sam sam već duže vremena upozoravao na tu nasušnu potrebu. Građani Čazme zaslužuju jednako dobru zdravstvenu skrb kao i stanovnici Bjelovara, a ne da na svoje nalaze moraju dugo čekati te da se njihovi uzorci moraju slati u 80 kilometara udaljen grad kako bi se ondje napravila analiza.

Drago mi je da su u županiji konačno shvatili da Čazmanci ipak nisu građani drugog reda te da zaslužuju jednak tretman kao i ostali stanovnici županije.

Ipak, ponovno ću upozoriti da opremljenost Doma zdravlja u Čazmi još ni izdaleka nije dovoljna. Naši Čazmanci se sjećaju kako je Dom zdravlja u Čazmi nekad bio mnogo bolje opremljen i samodostatan, ovdje su bile specijalističke ordinacije, rodilište, previjalište… to je ono što nama treba, a ne da moramo za jedan šav putovati u Bjelovar i ondje provesti sate čekajući na red, pogotovo u ovo doba epidemije korona virusom, kad je rad zdravstvenih djelatnika ionako otežan. Tužna je činjenica da, primjerice, u veterinarskoj stanici u Bjelovaru, za životinju dobijete potpune nalaze u veoma kratkom roku i bez puno komplikacija i čekanja, nego što ih možete obaviti kao čovjek, u domu zdravlja. Bez obzira na „estetsku“ obnovu našeg doma zdravlja, to još uvijek nije ono što našim građanima uistinu treba.

Gradonačelnik

Dinko Pirak, prof.