Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, na godišnjem Savjetovanju dodijelio je pohvalu Gradu Čazmi za uspješno provedenu Naj-akciju 2013. godine kojom je poboljšan i uljepšan život djece – Cvjetni korzo u Čazmi. Nagradu je u ime Grada Čazme i Društva Naša djeca primila pročelnica za društvene djelatnosti Grada Čazme, Elvira Babić Marković.

Naj akcija je nova aktivnost koju grad koji sudjeluje u akciji Gradovi i općine – prijatelji djece, u tekućoj godini ocijeni najpotrebnijom i najkorisnijom za djecu. Dobivanje pohvale/ povelje donosi i dodatnu vrijednost pri konačnom ocjenjivanju za dobivanje ili očuvanje statusa „prijatelj djece“.

Cvjetni korzo u Čazmi pokrenut je ponovno nakon 20 godina s ciljem obnavljanja tradicije održavanja cvjetnog korza i uključivanja djece iz Čazme i okolnih naselja i gradova. Pokrenulo ga je, organiziralo i provelo Društvo “Naša djeca” Čazma. U svim fazama realizacije, kojih je bilo oko 20, sudjelovali su roditelji i članovi DND Čazma. Ovogodišnja akcija provedena je pod motom „Svi cvjetovi budućnosti su u sjemenu sadašnjosti“, a sudjelovalo je oko 250 djece iz Čazme i okolice.

priznanje