U Čazmi će se sljedećih 14 subota, u zgradi udruga (M. Novačića 5), provoditi program mentalne aritmetike ALOHA (abacus learning of higher arithmetic), koji će, uz mentorstvo i suradnju s logopedskim kabinetom Logos Sonje Maletić, prof. logopedinje, u Čazmi provoditi logopedinja Gordana Jančić.

Prve radionice su ove subote, 20. ožujka.

ALOHA mentalna aritmetika je program intelektualnog i mentalnog razvoja za djecu od 4 do 13 godina, koji na zabavan način potiče razvoj njihovog mozga u ovom najvažnijem periodu.

U ovom programu djeca vježbaju mentalnu aritmetiku tako da koriste i vizualiziraju abakus, najstariju  poznatu napravu za računanje koja je preteča današnjih kompjutera. Na taj način velikom brzinom rješavaju mentalne operacije. Ovaj program stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane polutke. Zahvaljujući tomu, razvijaju se njihove sposobnosti učenja, pamćenja, fokusa, koncentracije, vještine slušanja, fotografskog pamćenja, analitičke sposobnosti, vještine opažanja, imaginacije i vizualizacije, prostorne orijentacije i kreativnosti.

„Za sada, formirane su dvije grupe, jedna su predškolci i ima ih 3+1, a druga su školarci od 7 godina nadalje i ima ih 4+2 ( ovi +1 i +2 su djeca koja će doći probno, pa će odlučiti), znači 8 sigurnih. Prva grupa školaraca počinje u 9 ujutro i traje do 11, a predškolci počinju u 11:30 do 13:30. Program će se održavati subotom tijekom 14 tjedana, odnosno 28 sati. Prijave su završene, ali u naredna dva tjedna se još uvijek mogu upisati oni koji žele“, poručila je voditeljica čazmanske ALOHE, logopedinja Gordana Jančić.

„Drago nam je što u Čazmi imamo dodatni sadržaj za djecu. Kao dugogodišnji nositelj titule grada – prijatelja djece, Grad Čazma podržava sve projekte usmjerene ka dobrobiti djece te sve naše udruge, ustanove i pojedince koji skrbe o djeci i njihovoj dobrobiti. Iz tog smo razloga ovom programu ustupili na korištenje prostor u zgradi za udruge“, rekao je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Više informacija potražite na internetskoj stranici aloha.hr, gdje se možete online i prijaviti.