Pozivamo vas na predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini “Šest milimetara – Ispovijest o boli i pobjedi”, u petak 16. veljače 2018., u Gradsku knjižnicu Slavka Kolara Čazma, s početkom u 18 sati.
Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini, autorica je odlučila poslušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti autorica opisala u svojoj knjizi. Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život, ali i koje popratne pojave terapije može očekivati – na sva ta pitanja autorica je u svojoj knjizi dala jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma. U knjizi “Šest milimetara” pratimo Josipu od idiličnog obiteljskog odmora na Bosporu do dana koji mijenja sve… Pregled, dijagnoza, a zatim operacija i razvoda braka, u vrijeme pisanja ove knjige, sve do opraštanja s bliskom prijateljicom Ivanom Popović, koja nije uspjela pobijediti karcinom.

Predstavljanje knjige “Šest milimetara” osmišljeno je tako da publici osvijesti važnost samopoštovanja i ljubavi prema sebi, jer bez toga, nažalost, nema ni zdravlja. Podiže se svijest o važnosti pregleda i samopregleda te bitnosti pravovremene reakcije kod karcinoma dojke. Na predstavljanjima knjige, autorica od prodanih knjiga 30% daruje za aparat za intraoperativno zračenje.