Proveden je natječaj za prijem u radni odnos žena na određeno vrijeme na projektu „Uključi se“, u sklopu programa „Zaželi – zapošljavanje žena“, koji provodi Grad Čazma uz partnerstvo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb i Hrvatskog Crvenog križa Čazma, a financira se iz Europskog socijalnog fonda za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, putem Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Odabrano je 15 od 38 žena koje su u roku podnijele zahtjev i koje će se educirati za obavljanje poslova pružanja potpore starijim osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom.

Program će za korisnike početi početkom svibnja, do kada će Ivan Tomašević, voditelj i koordinator, posjećivati potencijalne korisnike, upoznavati ih s programom i pribavljati njihove suglasnosti za sudjelovanje. Do sada je s popisa od 70-ak osoba s područja Grada Čazme pristalo već više od 50, među kojima i vremešna Čazmanka, 88-godišnja Danica Tortić. Pohvalila je program jer živi sama i sve teže joj je odlaziti liječniku i u kupovinu namirnica pa će joj pomoć žene znatno olakšati život.

Svaka zaposlena žena pružat će usluge potpore i podrške najmanje četirima krajnjim korisnicima. Ženama uključenim u projektne aktivnosti po završetku rada s krajnjim korisnicima omogućit će se povećanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje, kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.