Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića, u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske održat će se, 21. studenoga 2013. godine u 19 sati, u Kući  Europe (Ulica Augusta Cesarca 4) humanitarna aukcija ilustracija najuglednijih hrvatskih autora za akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Ovu humanitarnu aukciju podržalo je 20 najpoznatijih hrvatskih ilustratora/ica i likovnih umjetnika/ica nagrađivanih u zemlji i svijetu, a koji su za ovu svrhu donirali 41 ilustraciju (I. Antolčić, Z. Bašić, M. Ćeran, I. Guljašević, M. Hajdinjak, B. Hollingsworth, M. Jelić, D. Jerabek, D. Kolanović, D. Kukić, Ž. Mezić, Ž. Prstec, S. Puntarić, V. V. Radoičić, S. Rešček Ramljak, T. Tomić, T. Torjanac, I. Vitez, P. Vončina i T. Zlatić).

Kupnjom vrhunskih, maštovitih i originalnih likovnih radova omogućit ćete opremanje igraonica, škola i prostora za boravak djece i roditelja te edukaciju bolničkog osoblja i volontera na dječjim odjelima u bolnicama u Hrvatskoj koji sudjeluju u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“, a koja promiče i primjenjuje suvremena načela humanizacije bolničkog liječenja djece.

Na aukciji će biti i osobno Ivo Josipović, predsjednik RH koji podržava njezine plemenite ciljeve, a program aukcije vodit će Oliver Mlakar.

Pozivamo cijenjene veleposlanike, dužnosnike, domaće i međunarodne tvrtke, banke, škole i vrtiće i ostale ustanove i organizacije za djecu, liječnike, odvjetnike i osobe iz javnog, sportskog i kulturnog života da podrže aukciju kako bismo svi zajedno učinili boravak djeteta u bolnici lakšim i ljepšim.

Pokrovitelj aukcije: prof. dr. sc. Ivo Josipović, predsjednik RH

Partner aukcije: Predstavništvo Europske komisije u RH

Glavni sponzor: Abbott

Ostali sponzori (dosad): Zvečevo, Bačelić, Sermon… A JOŠ STIGNETE POSTATI I VI na kontakte: 01/ 49 22 959 ili e-mail: lana@savez-dnd.hr

 

Veselimo se Vašem dolasku!

SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE

S DJECOM I ZA DJECU

aukcija