– U Županiji imate korektnog partnera – poručio je župan Marko Marušić tijekom današnjeg posjeta najvećoj prijevozničkoj tvrtki u Hrvatskoj, Čazmatransu. – Nije tajna da je BBŽ u lošoj financijskoj situaciji, ali idemo s novim idejama i prijedlozima. Vi možete računati na dobru suradnju, a vrata će vam uvijek biti otvorena, ponajprije što se tiče prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola – poručio je župan.

– Ovdje smo kako bismo zajedno rješavali životne probleme naših građana te mi je drago da imamo nove ljude i nove ideje. Drago mi je da je župan za svoj prvi gospodarski posjet odabrao upravo Čazmu, kako bi upoznao situaciju u kojoj se nalaze naše tvrtke. Krenuli smo od najveće, ali ja ću biti dosadan i zvat ću župana u obilazak i ostalih naših firmi – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

– Srce nam je veliko kao kuća jer je radnom sastanku s bjelovarsko-bilogorskim županom, nakon dugo vremena, opet prisutan i čazmanski gradonačelnik – poručio je direktor Čazmatrans Nove, Damir Pavlović.

Župan Marušić najavio je osnivanje Gospodarskog vijeća kojega bi činili direktori najvećih tvrtki iz BBŽ i koje bi djelovalo kao savjetodavno tijelo. Također, novi župan želi bolju suradnju s gradonačelnicima i načelnicima BBŽ, što smatra preduvjetom za bolje funkcioniranje županije.

Temeljem jučerašnjeg sastanka sa županima HR i premijera, i primjera dobre prakse Virovitičko-podravske županije, župan Marušić predložio je suradnju s Čazmatransom u vidu prijevoza tima liječnika, odnosno organizacije pokretnog tima za cijepljenje protiv Covida po naseljima, što je direktor Pavlović podržao.

Jedna od gorućih tema je i subvencioniranje prijevoza na ruralnim područjima, a najave su iz Vlade RH da će to u skorom roku biti riješeno.

– Mi provodimo i socijalnu i demografsku politiku po selima, rekao je Pavlović, referirajući se na sve manji broj putnika i sve veći broj neisplativih autobusnih linija u ruralnim područjima. Odluka Vlade mogla bi značajno doprinijeti poboljšanju stanja i vraćanju prijevozničkih linija koje selu nedostaju.