Dječji vrtić Pčelica i Razvojna agencija Čazma prvi su u BBŽ aplicirali projekt vrijedan 6,3 milijuna kuna na Natječaj mjere 7.4.1. Ruralnog razvoja.

Projekt Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Pčelica, vrijedan 6,3 milijuna kuna, zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom, predan je u utorak, 18.04.2017., u Područni ured Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Bjelovaru. S obzirom da je sva dokumentacija bila spremna te učitana u Agronet neposredno nakon otvaranja natječaja, Dječji vrtić Pčelica prvi je u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji podnio prijavu.
Projekt uključuje rekonstrukciju, dogradnju te unutarnje i vanjsko opremanje postojeće zgrade dječjeg vrtića, čime će se kvaliteta predškolskog odgoja i obrazovanja uskladiti s državnim i pedagoškim standardima, a djeci pružiti maksimalnu kvalitetu boravka u programima dječjeg vrtića. Provedbom projekta otvorit će se dva nova radna mjesta i povećati kapacitet vrtića.
Dječji vrtić “Pčelica” ima pravo na 100%-tni iznos bespovratnih sredstava čime bi se cjelokupna investicija provela sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske.