Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske 19.04. donio je Odluku kojom je ukinuta mjera zabrane mjesta prebivališta ili stalnog boravka na području Bjelovarsko-bilogorske županije, što znači da je od danas e-propusnica potrebna samo za putovanje izvan Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zahtjev za e-propusnice, za putovanje izvan BBŽ, se i dalje može podnijeti putem sustava https://epropusnice.gov.hr/

Oni koji nemaju tehničke mogućnosti pristupiti sustavu e-propusnice, mogu uputiti zahtjev na e-mail Stožera civilne zaštite Grada Čazme stozercivilnezastitecazma@gmail.com sa zahtjevom (obrazac u prilogu).

Stožer civilne zaštite izdaje propusnicu ISKLJUČIVO U OPRAVDANIM RAZLOZIMA zbog putovanja iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane ili osnovnih potrepština (koje nije moguće obaviti na području Grada Čazme).

Za putovanje zbog medicinskih razloga, propusnice izdaje liječnik opće prakse, a za potrebe OPG-a Ministarstvo poljoprivrede.

Izdane će se propusnice dostaviti elektroničkim putem pa je građanin može pokazati i u elektronskom obliku, ali i fizičkom obliku (isprintano). Propusnice se mogu pokazati i na mobilnom uređaju, jer PDF propusnica u sebi sadržava QR kod.

IZNIMNO, za one građane koji nemaju elektroničku poštu, Stožer Civilne zaštite Grada Čazme će isprintati propusnicu koja se može preuzeti u poštanskom sandučiću ispred Gradske uprave Grada Čazme.

Dodatne informacije od 8 do 12 sati na telefone 771-193 ili 771-194.

Vrijeme izdavanja propusnica je RADNIM DANOM od 8 do 12 sati i molimo sve građane da barem jedan dan unaprijed zatraže propusnicu.

ZAHTJEV-ZA-IZDAVANJE-e-PROPUSNICE – NOVO

odluka – BBz bez e-propusnica