U dvorištu Gradske knjižnice Slavka Kolara u petak, 20. 3. 2022. u održana su čitanja poezije učenica i učenika OŠ Čazma, koji su sudjelovali u programu (RE)kreirajmo SvijEt poezijom.

Voditelj Programa (RE)kreirajmo SvijEt poezijom koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Čazme je književnik Slađan Lipovec:

  • Radionice pisanja održavane su u OŠ Čazma, ali i oko nje: čitali smo u knjižnici, a zatim vani čavrljali, malko se gurkali, trčkarali, promatrali, razmatrali, doživljavali sve kako treba, a svatko na svoj način – i pisali. A da znate kako se sve i gdje se i kako se može pisati: na podlozi od trave, na pločniku, na autobusnoj stanici, na igralištu… uvijek u pokretu. Zato je i Velikih Jedanaestero pjesnikinja i pjesnika: Andrija Lautar, Dorotea Salaj, Ema Brajković, Gita Petrić, Iva Mesar, Karla Taraba, Lea Špiljarić, Marinela Raosavac, Mia Baričević, Patrik Vrlac i Vanesa Oštrić svoje pjesme izvelo na otvorenome, kako bismo u prirodu vratili sve ono što smo o njoj zamijetili i doživjeli, pa i više od toga, vjerujući da poboljšavajući svijet poboljšavamo i sebe ‒ i obrnuto, poručio je Lipovec.