Početkom veljače na vrata korisnika ponovno su pokucale njihove domaćice i sada već prijateljice.

Riječ je o projektu na koji se Grad Čazma prijavio u okviru poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Vrijedan je 1.540.300,10 kuna i u 100%-tnom je financiranju Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Grad Čazma, a partneri su ponovno Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Čazma te Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Čazma.

Zaposleno je 17 žena, pripadnica tzv. „ranjivih“ skupina  jer je cilj, kao i u prvom projektu Zaželi – Uključi se!, koji je završio prije nekoliko mjeseci, povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s ruralnog područja. Također, kao i ranije, projekt je usmjeren na povećanje kvalitete života i socijalnu uključenost starijih i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt Zaželi II obuhvaća 102 krajnja korisnika i trajat će godinu dana. Voditelj je ponovno Ivan Tomašević.

„U prve dvije godine projekta smo, prije svega, omogućili posao za petnaest žena. Što je možda i važnije, program je obuhvatio puno korisnika. Na obostrano zadovoljstvo korisnika i zaposlenika, vjerujem da je misija dobro odrađena te s velikim zadovoljstvom pozdravljam nastavak ovog uspješnog programa”, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.