Kroz nekoliko tjedana u potpunosti će biti završen novi kružni tok u središtu Čazme, sa završnim slojem asfalta, rasvjetom i uređenim okolišem. Uz završenu rekonstrukciju ceste do Dragičevaca, projekt je to Hrvatskih cesta o kojemu se danas razgovaralo na sastanku u čazmanskoj Gradskoj upravi, s gradonačelnikom Dinkom Pirakom, predstavnicima Hrvatskih cesta, izvođačem Cestama Bjelovar, predstavnicima Komunalija i Čaplina, a prisustvovali su i saborski zastupnici Vedran Babić i Ivana Posavec – Krivec.
Gradonačelnik Pirak zahvalio je svima uključenima u navedene projekte, a posebice predstavnicima Hrvatskih cesta na dobroj suradnji. Grad Čazma priprema projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju Ulice Milana Novačića, na temelju čega će navedeni projekt biti plasiran u plan Hrvatskih cesta. U fazi je razmatranja mogućnost financiranja ponajprije izrade projektne dokumentacije za betterment, odnosno potpunu prometnu i infrastrukturnu rekonstrukciju te izgradnju pješačkih staza na prometnom pravcu Bosiljevo – Dapci, budući da se radi o dionici dužine 5,5 km, a time i značajnom financijskom zahvatu.
Prema riječima saborske zastupnice Posavec – Krivec, uskoro bi trebala početi i potpuna rekonstrukcija županijske ceste od Križa prema Šušnjarima, do spoja s državnom cestom prema Čazmi, dužine oko 4 km, za što će biti potrebno izdvojiti 30-ak milijuna kuna.

KID_4984

 

Izjave medijima člana Uprave Hrvatskih cesta Nenada Maljkovića, gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka i saborskih zastupnika Ivane Posavec – Krivec i Vedrana Babića:

Maljković, Pirak

Posavec-Krivec