U srijedu, 13. srpnja, u Gradskoj upravi u Čazmi održan je sastanak Savjeta mladih Grada Čazme. Raspravljalo se o događanjima u povodu Dana grada, u kojima članovi Savjeta sudjeluju.

Riječ je o Obiteljskoj šatorijadi, u subotu, 16. srpnja, na ribičkom kompleksu Vustje, koju organizira HPD Garjevica te Biciklijadi „Tour de Čazma Natura“, u organizaciji TZ Čazma, koja se održava u nedjelju, 17. srpnja.

– Pozivamo sve mlade i one koji se tako osjećaju da se uključe u ove i druge aktivnosti kojima obilježavamo Dane grada Čazme te da zajedno proslavimo rođendan našega grada, poručila je predsjednica Savjeta mladih i gradska vijećnica, Nevena Petrović.

Savjet mladih također je donio odluku o dodjeljivanju posebne nagrade Savjeta mladih Grada Čazme, u sklopu Dana grada. Tako će Savjet mladih od ove godine nagrađivati učenike Osnovne škole Čazma koji će tijekom cijeloga osmogodišnjeg školovanja imati odličan (5.0) prosjek ocjena.

-Ovom nagradom želimo ukazati mladima, u današnja sve izazovnija vremena, kad su vrijednosti ponekad dvojbene, da se trud i znanje i dalje prepoznaju te da je pohvalno i poželjno učiti i biti dobar učenik, zaključila je Petrović.

Sjednici Savjeta mladih prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme Branko Novković.