Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Dječji vrtić Pčelica Čazma, na poziv DND-a Čazma, uključio se s roditeljima u skupljanje plastičnih čepova, pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.

Riječ je o ekološkoj i humanitarnoj akciji u kojoj se pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

čepovi

 

Srednjoškolska predstava za vrtićance

Nastavlja se suradnja čazmanskoga dječjeg vrtića sa Srednjom školom Čazma. Nakon što su vrijedne učenice oslikale zid na ulazu vrtićke zgrade, sada već studentice, posjetile su ih i sa srednjoškolskom dramskom skupinom održale predstavu “Miševi i mačke naglavačke”, na radost i veselje vrtićkih mališana. Predstavu je gledalo 90-tak djece s odgojiteljicama, a nakon toga dogovorili su i gostovanje u popodnevnim satima, za djecu koja pohađaju program predškole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Prijavili projekt za stručno usavršavanje

Dječji vrtić Pčelica, u suradnji s konzultantskom tvrtkom Edintra Consulting prijavio je projekt „Mobilnost osoblja predškolskog odgoja „Erasmus + KA1““.

Rezultati o prolasku projekta znat će se potkraj svibnja ove godine.

Ukoliko projekt odobri Europska komisija, četiri djelatnice dječjeg vrtića „Pčelica“ ići će  na stručno usavršavanje u Španjolsku, u Dječji vrtić „Pčelica“ u Sevilli.

Cilj je ojačavanje stručnih potencijala, s naglaskom na razvijanju vještina i kompetencija u djece od njihove najranije dobi. Stečena znanja primijenit će u praktičnom radu s djecom i roditeljima te o tome informirati javnost.

Glavne teme tog stručnog usavršavanja bit će ekologija – zaštita okoliša, zdrava prehrana djece te glazbeni i tjelesni odgoj.