Zbog ekstremnih vremenskih uvjeta i velikih količina oborina u posljednjih nekoliko dana, u gradu Čazmi u pripravnosti su gradske službe te je u Uredu gradonačelnika održan radni sastanak.
“Javna vatrogasna postrojba na terenu je od jučer, najkritičnije je u Poduzetničkoj zoni Ninkovica gdje rade 4 pumpe”, rekao je zamjenik zapovjednika JVP Grada Čazme, Darko Turk. JVP je u kontaktu sa svim DVD-ima s gradskoga područja kako bi se po potrebi okupilo što više ljudi, opreme i strojeva.
Visina vodostaja rijeke Česme izmjerena jutros u 7 sati iznosila je 604cm, a razina vode podiže se po 2 cm na sat. Do sada je najviša razina vode od 659 cm zabilježena u proljeće prošle godine. Budući da postoji opasnost od izlijevanja, poduzimaju se sve mjere kako bi se zaštitili ljudi i objekti. “U Komunalije uskoro dolazi kamion s vrećama za pijesak te smo pripremili i materijal za punjenje kako bismo na vrijeme mogli reagirati. Posebno smo zabrinuti jer je jučer u roku od samo sat vremena vodostaj narastao čak 60 cm,” rekao je direktor Komunalija Ivan Beljan. U Gradu Čazmi također su u stanju pripravnosti te će biti obaviješteni i pripadnici civilne zaštite. Riječ je o pedesetak osoba koje će sudjelovati u radnjama potrebnima kako bi se naši stanovnici zaštitili od najgoreg scenarija, a to su poplave”, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak koji je u stalnom kontaktu s mještanima i redovito prima informacije s terena. Već je zaprimljen niz dojava građana koji govore o razlijevanju vodotoka po naseljima. “Situacija je vrlo ozbiljna, ali učinit ćemo sve što je u našoj moći da zaštitimo sugrađane”, zaključio je gradonačelnik.

poplava