Na temelju partnerstva sa slovenskom Općinom Radlje ob Dravi, predstavnici Grada Čazme, sudjelovali su na proslavi dana tamošnje zajednice naselja, takozvane Krajevne skupnosti, koja je obilježena ovoga vikenda, uz proslavu Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.
Tom je prigodom Općina Radlje potpisala sporazum o prijateljstvu s Gradom Biogradom na Moru, a predstavnici triju jedinica lokalnih samouprava zajedno su  posadili vinovu lozu, svako mjesto svoju autohtonu sortu, kao simbol daljnje suradnje i međusobnog povezivanja. Naime, Slovenija, točnije Maribor, je dom najstarije vinove loze na svijetu koja još daje prinos, stare 400 godina, a sadnica s tog trsa sada je, uz čazmanski škrlet i graševinu iz Biograda posađena i u Radljama.
Uz sadnju vinove loze i svetu misu u povodu Sv. Florijana, čazmanska delegacija, u kojoj je bio i predsjednik Gradskoga vijeća Vinko Ravlić te predsjednik i zamjenik Udruge vinara i vinogradara Čazma, Mladen Furmek i Ivica Brnjanec, prisustvovala je i otvorenju punionice za električna vozila. To je još jedan od projekata zanimljiv i Gradu Čazmi te ćemo na temelju iskustava naših slovenskih prijatelja i susjeda sličan projekt, koji u 100-postotnom iznosu financira Europska unija, nastojati realizirati i u našem gradu, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

sjednica   elektromobil

sadnja