U utorak, 13. lipnja, gradonačelnik Dinko Pirak susreo se s predstavnicima NK Čazma i Škole nogometa, koja djeluje unutar toga Kluba, kako bi im čestitao i nagradio ih za nedavne uspjehe. Naime, mlađi pioniri U-13 i limači NK Čazme U-11 prvaci su 1. ŽNL – sjever.

Gradonačelnik je istaknuo kako ovi rezultati pokazuju sjajnu perspektivu čazmanskog nogometa.

– Siguran sam da vi, zahvaljujući svom trudu, angažmanu i zdravom načinu života kroz sport, ne samo radite na sebi, već i promičete ime našeg grada, poručio je gradonačelnik.

Grad Čazma svake godine povećava financijsku podršku sportskim i drugim udrugama. U 2023. godinu, za sportske manifestacije, klubove i infrastrukturu ukupno će se izdvojiti 134.000 eura.

– Malo koji grad ima takav sportski kapacitet kao što ga mi imamo. Imamo lijepe sportske terene, tri nogometna kluba, tri igrališta i sportsku dvoranu. Nedavno smo osigurali besplatno korištenje sportske dvorane u Osnovnoj školi koju ćete i vi također koristiti zimi, napomenuo je gradonačelnik i dodao kako je Grad Čazma prijavio sportske terene u Čazmi na europske fondove, s nadom u potporu za njihovu obnovu.

Grad Čazma će, kao i svake godine, financijski pomoći organizaciju dva memorijalna turnira – “Dominik Deželić” i “Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić”.

– Ovi uspjesi su prvi veliki uspjesi za naše mlađe pionire i limače, koji su postali prvaci županije. Čestitam im na tome. Za takav uspjeh potreban je veliki rad, odricanje i ljubav prema nogometu. Škola nogometa trenira 120 djece, s podrškom šest trenera. Treninzi se održavaju gotovo cijele godine, tri puta tjedno. Ovi dječaci redovito treniraju, a to se vidi u njihovoj igri, prilikom susreta izjavio je predsjednik NK Čazma, Robert Milčić.

Foto: D. Kirin