U ponedjeljak, 5. rujna, kada počinje nova školska godina, učenike Osnovne škole Čazma, matične i svih pet područnih škola, u klupama će čekati novi udžbenici, radne bilježnice i omoti: „Roditelji učenika prijepodnevne smjene pozivaju se u 9,30, a učenika poslijepodnevne u 14,30 sati da dođu preuzeti knjige i potpisati izjavu o preuzimanju i čuvanju udžbenika kako bi oni ostali u što boljem stanju za sljedeću generaciju učenika“, izjavila je danas Anđelka Turković, ravnateljica Osnovne škole Čazma na sastanku kod gradonačelnika Čazme, Dinka Piraka, uz napomenu da za učenike škola počinje u uobičajeno vrijeme, prijepodnevna smjena u 8,00, a poslijepodnevna u 13,30 sati.

Gradonačelnik će i ove godine posjetiti školu, u ponedjeljak u 13,30 sati i pozdraviti prvašiće i ostale đake te njihove učitelje.
Prije toga, u 13,15 sati, za vrijeme smjene učenika, obići će novoizgrađenu spojnu cestu na kojoj su postavljene autobusne kućice, stupovi javne rasvjete te horizontalna i vertikalna prometna signalizacija, kako bi se uvjerio da je problem prometnih gužvi kod čazmanske Osnovne škole uspješno uklonjen: „Ponosan sam i sretan što, uz besplatne udžbenike, ovu školsku godinu započinjemo i s novim prometnim rješenjem. Na taj način smo, uz to što smo pomogli kućnim budžetima roditelja, također i povećali sigurnost učenika, učitelja, roditelja i svih ostalih sudionika u prometu u blizini naše Osnovne škole. Žao mi je samo što nam Županija nije ustupila osnivačka prava nad Osnovnom školom jer smo do sada, vlastitim sredstvima, mogli dograditi zgradu i omogućiti učenicima i dugo priželjkivani jednosmjenski rad“, naglasio je gradonačelnik Pirak.

Uz završni sjaj, nova bi ulica uskoro trebala dobiti i naziv. Osnovna škola Čazma predlaže da ona ponese ime Zlate Gjungjenac – Gavella, sopranistice, pedagoginje i istaknute koncertne pjevačice rođene 1898. godine u Čazmi. O tome će, na sljedećoj sjednici, raspravljati čazmanski gradski vijećnici.
Inače, Gavellino ime već nosi Mali zbor Osnovne škole Čazma.