Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, kojoj je prethodilo odavanje počasti poginulim braniteljima s područja Grada Čazme u Domovinskom ratu, službeno je obilježen Dan grada. Sjednici su, uz gradske vijećnike, prisustvovali i brojni ugledni gosti poput saborskog zastupnika Borislava Kovačića, predsjednika županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Marijana Conera, zamjenika župana Nevena Alića. Bili su tu i načelnici dviju prijateljskih općina iz Slovenije, Radlje Ob Dravi i Ribnice na Pohorju, kao i predstavnici grada – prijatelja Otoka te brojni načelnici i gradonačelnici gradova i općina iz županije, predstavnici državnih uprava, direktori tvrtki, gospodarstvenici, obrtnici i direktori javnih poduzeća, predstavnici turističkih zajednica, vojske, policije i političkih stranaka te mnogi drugi, a oni koji nisu mogli doći poput župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića uputili su čestitike.

Na sjednici su uručena najviša gradska priznanja – Zlatni grb, koji dodjeljuje Gradsko vijeće Grada Čazme, uručen je Božici Stanko, učiteljici biologije i domaćinstva u Osnovnoj školi Čazma koja ondje radi od 1970. godine i do danas je obrazovala i odgojila generacije Čazmanaca.

Priznanja gradonačelnika, za doprinos razvoju i ugledu grada Čazme primili su: Irena Pavlović, profesorica engleskog jezika u Srednjoj školi Čazma; Katica Horvatić, članica Matice umirovljenika Čazma; Mihael Lucarić Miško, dugogodišnji član KUD-a „Sloga“ iz Miklouša, sudionik manifestacije tradicijske kulture „Zapovijed pod lipom“; Mirjana Bošnjak, predsjednica Kluba za pomoć djeci s teškoćama u razvoju te Vatrogasna zajednica Grada Čazme, koja okuplja 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u čijem sastavu je i profesionalna Javna vatrogasna postrojba.

Po završetku sjednice, prisutni su mogli razgledati izložbu koju su pripremili Centar za kulturu i Gradski muzej Čazma – 360 godina obnovljene župe u Čazmi. Izložba je postavljena u Galeriji Aleksandar Marks i Galeriji Anton Cetin u zgradi na Trgu Čazmanskog kaptola 13. Bit će otvorena do 10. rujna 2013..

Picture 005

Picture 026

Picture 031