Nakon veljače, u prosincu u Čazmi ponovno miris benzina i spaljenih guma, na 3. Winter Rally Show-u, u organizaciji AK Delta iz Zagreba.

– U razgovoru s vozačima, došli smo do zaključka da se u veljači pripremaju za novu sezonu. Kako većinu natjecanja voze na asfaltu, prerada automobila na makadam u to vrijeme im je prekomplicirana. Stoga smo odlučili reli prebaciti u 12. mjesec, kad formalno završava sezona, i zato će ove godine biti dva relija u Čazmi i znatno više posada nego što ih je bilo u veljači. Očekujemo ih četrdesetak – rekao je Mato Šebalj, voditelj sportskih projekata AK Delta, nakon današnjeg radnog sastanka održanog u Gradu Čazmi.

3. Winter Rally Show Čazma 2022 održat će se 10. i 11. prosinca na širem području Čazme, a njegovu organizaciju, uz domaćine Grad Čazmu, podupiru i Bjelovarsko-bilogorska županija te Općina Ivanska. Počasni pokrovitelji su bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Razlike u odnosu na prošli reli su minimalne.

– Prvog dana natjecanja, od 11:00 do 14:00 sati vozi se probni brzinski ispit tzv. shakedown, od kapelice na Sv. Vidu prema Vučanima, na makadamskoj cesti. Poslijepodne, u 16 sati, je svečano otvaranje u centru Čazme nakon čega se vozi prvi brzinski ispit u centru grada. Potom se ide u Ivansku te se vraća ponovno u Čazmu, na još jedan brzinski ispit. Drugi dan je identičan reliju u veljači. Vozi se od 9 ujutro od Donjeg Miklouša do Šimljanika, dva puta tamo i nazad i oko 16 sati je proglašenje pobjednika – najavljuje Šebalj.

I na ovom reliju duž staze bit će postavljene obavijesti gdje je prostor za gledatelje, a gledatelji trebaju voditi računa o vlastitoj sigurnosti i ne ulaziti u zabranjene zone.

– Najgore bi bilo da se dogodi ozljeda gledatelja jer onda to dovodi u pitanje daljnje održavanje relija. Poziv upućujemo svima da dođu i uživaju, ali i slušaju upute redara i sudaca i vode računa o vlastitoj sigurnosti – zaključio je Šebalj.

Dodatne informacije o vremenima zatvaranja prometnica i točnim dionicama bit će poznate tjedan dana uoči utrke te će biti javno objavljene.

U organizaciju ove zanimljive sportske manifestacije uključene su mnoge gradske i javne službe, djelatnici Grada Čazme, vatrogasaca, policije i drugi koji će se, kao i do sada, pobrinuti da sve protekne glatko, na zadovoljstvo sudionika i posjetitelja.

– Drago nam je što smo u mogućnosti našim sugrađanima ponovno priuštiti ovaj nesvakidašnji doživljaj. Već prvi reli u Čazmi je izazvao veliko zanimanje te smo temeljem toga odlučili nastaviti s tom praksom, zaključio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Rally je skup sport pa za organizaciju ovakvog događanja treba osigurati značajna sredstva. Tako će se iz Gradskog proračuna za ovu utrku izdvojiti oko 80.000 kuna. Otprilike isti iznos utrošen je i na utrku održanu u veljači.