U Čazmi su se u subotu okupili članovi Zavičajne udruge Ravlića. Udruga je osnovana 2003. godine u Kozici kod Vrgorca, a idejni začetnik osnivanja ove udruge je don Ivan Ravlić. Da bi bili član udruge morate nositi prezime Ravlić.

Domaćini i organizatori ovog regionalnog druženja bile su obitelji Ravlić iz Čazme. Svoju podršku ovom susretu dao je i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak koji je sve prisutne pozdravio i zaželio im ugodno druženje i boravak u Čazmi.

Na ovom zanimljivom i veselom druženju okupilo se oko 120 osoba koje nose ovo prezime, a došli su iz Makarske, Zagreba, Dervente, Slavonije i srednje Bosne. U razgovoru sa Vinkom Ravlićem saznajemo kako su se njegov djed i otac te dva strica s obiteljima u Čazmu doselili u dva navrata i to 1978. i 1981. godine, tada ih se doselilo 24. Danas u Čazmi ima 47 Ravlića, a od toga 14 obitelji nosi ovo prezime. Zanimljivo je, kaže Vinko Ravlić,  kada su obiteljska druženja povodom krštenja, krizme, pričesti ili svatova početna brojka ih je 70, što braće, sestara, bratića, sestrična i njihove djece. Iako puno ljudi misli kako je u Čazmi najviše osoba koje nose ovo prezime Vinko nam je kazao da to i nije tako ali da se i tom rekordu približavaju.

Ono štu su svi Ravlići istaknuli, najviše ih veže i svima im je zajednička ljubav prema Bogu, obitelji i domovini.

superportal.hr