Prvi put je u Čazmi, u organizaciji KK “Husar”,  održano Prvenstvo BBŽ u daljinskom jahanju, najvažnija i najduža utrka u natjecateljskoj godini u ovoj disciplini. Sudjelovali su natjecatelji iz klubova KS BBŽ.

Održana je  utrka na 41 km, u kadetskoj, juniorskoj  i seniorskoj konkurenciji.

Od prijavljenih 15 natjecateljskih parova, njih 11 pristupilo je natjecanju od kojih je njih 8, po zaista spartanskom vremenu, s temperaturom koja je dosizala i 40 stupnjeva, završilo utakmicu.

Natjecali su se parovi iz KK “Husar” iz Čazme, KK “Sokol” iz Podgoraca, KK “Zrinski” iz Zrinskog Topolovca i KK “Veliko Trojstvo” iz Velikog Trojstva.

U kadetskoj konkurenciji pobjednik je par Matea Vohralik s konjem Garom iz KK “Sokol” Podgorci, koja je ujedno imala i najbolje vrijeme na utakmici. Drugo mjesto osvojio je Dominik Jus, konjem Maxom iz KK “Veliko Trojstvo”.

U juniorskoj konkurenciji, par Katarina Nerlović na konju Wisper iz KK “Husar” osvojila je 1. mjesto, a par Kristijan Dijanek s konjem Gidran Šemsom osvojio je 2 mjesto.

U seniorskoj konkurenciji, par Vlado Vohralik na konju Sokol iz KK “Sokol” iz Podgoraca osvojila je 1. mjesto, a par Dinka Kovačević s konjem Gidran Sabom osvojio je 2 mjesto. Treće mjesto osvojio je Ivica Pirin iz V. Trojstva, s konjem Ugarom.

U ekipnom plasmanu, KK “Sokol” Podgorci osvojio je 1. mjesto.