Članovi Hrvatskog planinarskog društva „Garjevica“ iz Čazme Kristijan Čikor i Luka Piršljin sredinom svibnja postigli su planinarski pothvat za pamćenje. Osvojili su jedan od vrhova Himalaje, najviše planine na svijetu. Uspeli su se na vrh Kala Patthar, na 5644 m nadmorske visine.

– Avantura je to koju ćete pamtiti do kraja života i pothvat o kojem će se pričati generacijama u vašim obiteljima, na današnjem prijmu za dvojicu čazmanskih planinara rekao je gradonačelnik Dinko Pirak, još jednom im čestitavši.

Planinare, koji su bili u društvu Stipe Božića i Marija Celinića, zvučnih imena hrvatskog alpinizma, na njihovom su putu pratili mnogi Čazmanci, pojedinci, ali i tvrtke i organizacije. Među njima je bio i Grad Čazma, koji ih je podupro i financijski, budući da su troškovi uspona bili značajni.

Želeći se odužiti na potpori, Kristijan i Luka u Grad Čazmu donijeli su zahvalnicu i jedinstvene suvenire s kraljice planina – Himalaje. Među njima je i kamen s vrha koji su osvojili.- Jedan kamen s Himalaje ostavit ćemo i na našem Mjesecu, jednom od vrhova Moslavačke gore u šumi Garjevici. Na taj način ćemo ih zauvijek povezati, rekao je Čikor.