U Gradu Zagrebu u četvrtak 31. ožujka održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena 41. najduža i najstarija cestovna utrka u Hrvatskoj, atletski supermaraton Zagreb – Čazma, “Od Kaptola do Kaptola”, koji se održava u nedjelju, 3. travnja.

Konferenciji su prisustvovali Vjeran Štublin, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Čazme, Elvira Babić Marković.

Supermaraton Zagreb – Čazma tradicionalno podupiru Grad Zagreb i Zagrebačka županija. Tako će se i ove godine za tu namjenu iz proračuna Zagrebačke županije za supermaraton “Od Kaptola do Kaptola” izdvojiti 20.000, a iz proračuna Grada Zagreba 30.000 kuna.

Ove godine će, s Trga bana J. Jelačića u 8,00 sati, na stazu dugu 61 km i 350 m startati 131 ultramaratonac iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Austrije i Srbije.