U Gradu Zagrebu, u petak, 29. ožujka, održana je konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnici Grada Zagreba i Grada Čazme, Milan Bandić i Dinko Pirak, najavili 44. međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma Od Kaptola do Kaptola.
Najduža cestovna atletska utrka u Hrvatskoj, duga 61 kilometar i 350 metara, trči se od zagrebačkoga do čazmanskog kaptola.

Pozivam sugrađane da nam se pridruže u nedjelju 31. ožujka u 8 sati na Trgu bana Jelačića kada ćemo označiti start utrke i pozdraviti naše prijatelje trkače iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zaželjevši maratoncima da sretno stignu u Čazmu, gradonačelnik Pirak je posebno zahvalio Gradu Zagrebu na podršci te je istaknuo da supermaraton ne bi tako dugo opstao da nema dobre suradnje dvaju gradova. Koliko je ova trka popularna govori i činjenica da se za nju prijavilo preko 150 maratonaca. Pozivam građane Zagreba da dođu u Čazmu, gdje smo osim sportskog dijela također organizirali kulturne i druge manifestacije. 

Supermaraton organizira Grad Čazma, Sportska zajednica i Turistička zajednica grada Čazme, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Uoči 44. supermaratona, u subotu, 30. ožujka, u Čazmi se održava 8. međunarodna izložba vina, Čazmanski vinokap, koju organizira Udruga vinara i vinogradara Čazma.

PROGRAM MARATON 2019

 

(Izvor: Grad Zagreb)