Iako je kalendarska godina na izmaku i sezona vanjskih radova bliži se kraju, u Komunalijama su zadovoljni što ih je posljednjih dana vrijeme poslužilo i što će na vrijeme uspjeti završiti sve planirane poslove i na području Grada Čazme, ali i u okolnim gradovima i općinama. Kao što je poznato, ranije ove godine Komunalije su potpisale ugovor s Hrvatskim vodama, koje su velikim dijelom financirale izgradnju precrpnih stanica za vodovod u zapadnim dijelovima Grada Čazme. Tako su ranije ove godine završene precrpne stanice u Marčanima i Bosiljevo Brdu, a trenutačno se završava ista u Dapcima, dok su radovi na stanici u Palančanima (Buturiš Brdu) ovih dana započeli.

Novi korisnici

-Ukupna investicija u precrpne stanice na našem distributivnom području iznosila je oko dva milijuna kuna. Veći dio je napravljen, Dapce završavamo ovih dana, dok je završetak radova u Buturiš Brdu, kao i na području Velikog Trojstva predviđen za početak sljedeće godine. Stanice u Marčanima i Bosiljevo Brdu već su u funkciji i na tom području sada ima dovoljno pritiska da se svi mogu spojiti na javni vodovod – poziva direktor Komunalija Ivan Beljan i napominje da će se sljedeće godine precrpne stanice raditi i na suprotnom dijelu grada, točnije u Gornjem Mikloušu i u Grabovnici.

-U Dapcima se ljudi već ovog tjedna mogu početi prijavljivati za priključenje na vodovodnu mrežu, a stvarno moramo biti zadovoljni jer je odaziv za priključivanje velik. Na području Buturiš Brda radovi na izgradnji vodovodne mreže nastavit će se sljedeće godine. Do sada je ove godine priključeno oko 200 novih korisnika, a sada imamo još i dvadesetak novih upita. Sljedeće godine na red dolazi i nastavak rekonstrukcije vodova u samom gradu faza II, a to će se raditi paralelno s rekonstrukcijom Ulice Milana Novačića, u kojoj će Komunalije biti podizvođač radova – kazao je Beljan i dodao da je u Hrvatskim vodama osigurano i financiranje izrade projektne dokumentacije za projekt izgradnje aglomeracije Čazma.

Voda svima

-Izrada ove dokumentacije koštat će između 450 i 600 tisuća kuna, a njom ćemo dobiti detaljnu mrežu svih kanalizacijskih i vodovodnih pravaca koji su do sada izgrađeni na području Čazme, ali i okolnih općina. Ovaj projekt najvažniji je upravo zbog kanalizacijske mreže, no na temelju toga ćemo vidjeti i kako zapravo stojimo s vodovodnom mrežom, gdje se cijevi trebaju mijenjati i što nas još po tom pitanju čeka u budućnosti. Kao što je poznato, sva naselja na području Grada Čazme pokrivena su vodovodnom mrežom i nepokrivena su još ostali tek poneki zaseoci i vikend-naselja. No, naš je cilj što prije vodovod dovući doslovno do svake kuće i vjerujem da ćemo u tome brzo i uspjeti – zaključio je Beljan.

bjelovarac.hr