U Gradu Čazmi održan je organizacijski sastanak na kojemu su sudjelovali predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar, Hrvatske gorske službe za zaštitu i spašavanje, Policijske postaje Čazma, Javne vatrogasne postrojbe grada Čazme, Komunalija, Crvenog križa, HPD“ Garjevica“ Čazma i ostali članovi Stožera civilne zaštite, te predstavnici Srednje škole Čazma i članova Lovačkog društva „Ćuk“ iz Lipovčana.

Razgovaralo se o središnjem obilježavanju Dana Civilne zaštite koje će se održati u ponedjeljak, 29. veljače ove godine na gradskom trgu u Čazmi, s početkom u 9,30 sati. Tada će svi sudionici – vatrogasci, policija, Komunalije, Crveni križ, Područni ured, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, Planinarsko društvo, HGSS, interventna policija – izložiti vozila, opremu i promotivne materijale te će se građani moći upoznati s njihovim radom.

Uz razgledanje, zainteresirani građani moći će i isprobati nešto od izložene opreme, čuti pojedinosti o njezinoj uporabi, a u sklopu Crvenog križa bit će organizirano i mjerenje krvnog pritiska i šećera.

Usporedo s izložbom vozila i opreme, istoga dana u Gradskoj vijećnici, s početkom u 10,00 sati održat će se sjednica Stožera Civilne zaštite Grada Čazme.

Dan Civilne zaštite u Čazmi završit će pokaznom vježbom uz prikaz rada operativnih snaga u Srednjoj školi u Čazmi gdje će biti simuliran požar i evakuacija te spašavanje uz prikaz pružanja prve pomoći. Vježba pod nazivom „Sigurni u školi“ počet će u 12,00 sati.