Grad Čazma aktivno sudjeluje u zaštiti životinja sufinanciranjem kastracije skrbničkih pasa i mačaka te odricanjem od vatrometa prilikom proslave Nove godine.

Danas, 4. listopada obilježava se Međunarodni dan zaštite životinja. Posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnost svih životinja za život na Zemlji.

Na ovaj dan, mnogi pojedinci, grupe i organizacije koje se brinu o životinjama, održavaju edukativna predavanja, performanse, dijele informativne letke i dr.

Osnovna ideja ovog dana je isticanje važnosti ostalih životinjskih vrsta s kojima čovjek dijeli planet, onih životinja koje su sve češće žrtve čovjekove sebičnosti i nasilja.

Međunarodni dan zaštite životinja upozorava na važnost brige o njima.

Na žalost, mnoštvo je građana koji zanemaruju, zlostavljaju i napuštaju svoje životinje, koje onda padaju na teret jedinica lokalne samouprave.

Jedan od načina na koji Grad Čazma aktivno sudjeluje u zaštiti životinja je sufinanciranje kastracije skrbničkih pasa i mačaka te odricanje od vatrometa prilikom proslave Nove godine.

Dan zaštite životinja obilježavamo upravo ovom promocijom odgovornog skrbništva.

Dodatne korisne informacije o odgovornom skrbništvu možete pronaći nahttps://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=3363Kao što poručuju iz udruge Prijatelji životinja: „Hrvatsku očekuje dug put u stvarnoj zaštiti životinja koji ovisi isključivo o spremnosti društva da postojeće propise u praksi i provodi“.