Projektom Čazma Natura, Grad Čazma nastojao je obuhvatiti što veće područje prirodne baštine Grada Čazma te obilježiti sve značajne točke. Izradom interpretacijskih edukativnih ploča označeni su ulaz u Regionalni park Moslavačka gora, geološki lokalitet Pleterac – jezgra Moslavačke gore, imanje Salaj te odmorište i vidikovac Sv. Vid.

Na ulaz u Regionalni park Moslavačka gora postavljena je interpretacijska ploča s kartom područja. Ondje postoji razvijen sustav pješačkih i planinarskih staza pa je obilježavanje ulaza važno za informiranje posjetitelja te kao vodič do geološkog lokaliteta Pleterac.

Zbog velike pokrivenosti humusom i bujnom vegetacijom, napušteni kamenolom Pleterac je jedino mjesto u Moslavačkoj gori na kojem se može proučavati njezina geološka prošlost. Prije istražnih radova, očišćen je i uređen prilaz za posjetitelje te će se takvo stanje održavati kao lokacija za prezentaciju geološke raznolikosti Moslavačke gore.

Seosko imanje Salaj je jedinstveno i poznato po programima za vrijeme Božića i Uskrsa, odnosno Božićnoj i Uskršnjoj priči, kada je cijelo imanje ukrašeno lampicama i predstavlja jedinstvenu atrakciju koju u to vrijeme posjeti više od 120.000 posjetitelja.

Na dijelu poučno-tematske staze nalazi se prostor s kojeg se prostire pogled na Moslavačku goru i okolna mjesta. Na tom mjestu postavljena je interpretacijska ploča. Vidikovac je odmorište na planinarskoj šetnici Sv. Vid koja vodi u šume Moslavačke gore.

Ploče su izrađene u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ.

Više fotografija na https://www.facebook.com/pg/gradsluzbena/photos/?tab=album&album_id=2854402401275928