Predstavnici Grada Čazme boravili su u službenom posjetu prijateljskoj poljskoj županiji Legionowo.

Prošle godine u Poljskoj je potpisan Sporazum o suradnji i prijateljstvu između Grada Čazme i poljske županije Legionowo. Ciljevi i sadržaj međusobne suradnje, među ostalim, odnose se na razvoj međusobnih gospodarskih veza, pokretanje kontakata međusobnih poslovnih subjekata, razmjenu stečenih iskustava i znanja te novih tehnologija, susrete obrtnika i gospodarstvenika, stvaranje zajedničkih projekata te zajedničko sudjelovanje u projektima vezanima uz specifičnosti svakog područja.

Ovom prilikom, predstavnici Grada Čazme prisustvovali su obilježavanju Dana Županije Legionowo, tijekom kojih se u gradovima te županije održavaju razne svečanosti. Predstavnici Grada Čazme tako su prisustvovali svečanostima u gradovima Nieporet i Wieliszew, te 50-oj obljetnici školstva u mjestu Serock: „Posjetili smo srednju strukovnu školu koja je dijelom izgrađena, obnovljena i opremljena sredstvima Europske unije, što je dobar primjer, a i zanimanja za koja se obučavaju učenici škole prilagođena su tržištu rada u okruženju“, istaknuo je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Prilikom susreta, dogovoreno je kako će se u budućem razdoblju Grad Čazma i Županija Legionowo povezati putem sportskih udruga i kulturno-umjetničkih društava koja će nastupiti u Čazmi i u Poljskoj.