U utorak, 4. rujna, u Splitu će se održati svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između nositelja projekata iz natječaja “Vrtići za skladniji život“ – Unaprjeđenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku financirat će projekt „Za čazmanske mališane zajedno“ Dječjeg vrtića „Pčelica“ Čazma, u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od gotovo 3 milijuna kuna.

Kao što smo već pisali, Dječji vrtić „Pčelica“ i Grad Čazma, uz pomoć Razvojne agencije Čazma, izradili su i prijavili projekt „Za čazmanske mališane zajedno“. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda te je ostvario visokih 96 bodova.

Temeljem provedene ankete, roditelji, njih 27-ero, su izrazili potrebu za produljenjem radnog vremena dječjeg vrtića, otvaranjem dodatnih programa te pružanjem usluga psihologa i logopeda za djecu.

Cilj projekta je usklađivanje privatnog i poslovnog života obitelji s djecom koja pohađaju ili će pohađati dječji vrtić i to produženjem rada vrtića do 21 h. Za potrebe provedbe popodnevnog rada dječjeg vrtića, zaposlit će se 2 odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena.

Projektom će se zaposliti i stručni suradnik – pedagog te edukacijsko – rehabilitacijski stručnjaci logoped i psiholog, čime će se pružiti jednake mogućnosti u rastu i razvoju djeci s posebnim potrebama.

Odgojitelji i stručni suradnici će u sklopu projekta sudjelovati na više od 20 edukacija i osposobljavanja kako bi se podigla razina kvalitete usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za sadašnje i buduće generacije polaznika vrtića.

Sudjelovanjem na edukacijama te nabavom potrebne opreme, omogućit će se izrada te izvođenje dodatnih programa za djecu – sportskog i dramskog.

Vrijednost projekta je 2.913.555,00 kn te se u 100 %–tnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda i Proračuna RH.