Članovi udruge udomitelja „Veliko srce“ iz Čazme u subotu, 10. listopada prvi su put organizirano posjetili Grad Zagreb te obišli Tehnički muzej i Zoološki vrt.
Udruga“ Veliko srce“ osnovana je 2012. god., njezini članovi su udomitelji koji brinu o smještenim korisnicima (djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, starim, nemoćnim i psihički oboljelim osobama). “Udruga je relativno mlada te je od samoga početka naišla na podršku Centra za socijalnu skrb i Grada Čazme”, napominje predsjednica Udruge Tihana Kraševac.

“Sponzori cjelokupnog aranžmana bili su tvrtka “RWE”, drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Republici Hrvatskoj te Tehnički muzej i Zoološki vrt koji su omogućili besplatne ulaznice za posjetitelje. Zahvaljujući donaciji Kauflanda u vrijednosti od 1.000,00 kuna djeca su imala sendviče, sokove i slatkiše, pekarna “Topal” donirala je peciva, a od OPG “Broz” dobili smo jabuke”, izjavila je stručna suradnica Udruge Ivana Vojković.

„Članovima udruge pokazali smo sve zbirke u Muzeju, a svima se najviše svidio planetarij i demonstracijski kabinet Nikole Tesle u kojem su se pobliže upoznali s najvećim izumima tog svjetskog znanstvenika“, istaknuo je Marijo Zrna, glasnogovornik Tehničkog muzeja.

„Tehnička kultura oduvijek je bila važan uvjet za uspješan odgojno-obrazovni proces. Nama je drago da kao tehnološka kompanija možemo doprinijeti afirmaciji i približavanju tehničke znanosti mlađim generacijama. To je temelj našeg društveno odgovornog poslovanja“, istaknuo je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Udruga udomitelja ovim putem zahvaljuje sponzorima izleta!

veliko srce izlet