Dio uređenja zgrade za udruge u Čazmi je i nabava i ugradnja lifta za koji je, temeljem natječaja, Grad Čazma ostvario sredstva u iznosu od 94.000 kn od Ministarstva branitelja. Ukupna vrijednost projekta koji je pripremila Razvojna agencija Čazma je oko 150.000 kn te će se razlika podmiriti iz gradskog proračuna.

Predmet prijave bila je i pristupna rampa koja će se također izgraditi te će na ovaj način pristup i korištenje zgrade biti omogućeno i teže pokretnim osobama.

Unutarnje uređenje zgrade druga je faza uređenja koja obuhvaća izvođenje unutarnjih radova kako bi se zgrada stavila u funkciju, a novouređene prostorije dale na korištenje udrugama s područja grada.

Vrijednost projekta je 1.300.000 kn, a dio je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja.

Pretprošle je godine zgrada uređena izvana – obnovljeno je krovište, promijenjena stolarija i postavljena vanjska ovojnica (fasada), a ukupna vrijednost tih radova je oko milijun kuna. Za prvu fazu obnove, od Ministarstva regionalnog razvoja Gradu Čazmi dodijeljeno je 250.000 kuna, a ostatak je podmiren iz Gradskog proračuna.

„Ovu će zgradu koristiti udruge proizašle iz Domovinskog rata koja će ondje imati mjesto za spomen sobu te druge udruge koje će imati potrebu za prostorom“, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.

Završetak radova na unutarnjem uređenju očekuje se ovaj mjesec.