Medjame su jedan od novootkrivenih prirodnih bisera našeg područja koji je dobio novo ruho i sjaj zahvaljujući projektu Čazma Natura.

Jedinstvene povišene šetnice i mostovi u krošnjama potaknuli su medije da ih prozovu Mostovima okruga Čazma, po igranom filmu sličnog naziva – ili čazmanskim Plitvicama.

Od završetka projekta do danas posjetilo ih je više tisuća posjetitelja.

Kao i mnogi domovi i okućnice, i Medjame su nastradale u nevremenu koje nas je zadesilo prije nepunih mjesec dana, no do danas je najveći dio štete saniran.

Medjame će uskoro ponovno biti otvorene za posjetitelje, ali trenutačno se do njih ne može jer se uređuje nasip koji vodi do tog lokaliteta. U tijeku su radovi na stabilizaciji krune nasipa na rijeci Česmi, od glavne ceste D26, u dužini od 1 km.

Kao što je učinjeno i na desnoj obali, skinut će se gornji sloj humusa i nasuti kamen u debljini od 30 cm. To će omogućiti prohodnost nasipa i tijekom lošijeg vremena, odnosno kišnih razdoblja.

Izvođač radova, koji bi trebali završiti do 15. listopada, je tvrtka Hidroregulacija, a naručitelj je Grad Čazma. Vrijednost radova je malo više od 300.000 kn.