Članovi Moto kluba „Usamljeni jahači“ iz Dabaca, završili su radove na izgradnji nadstrešnice uz Dom u Dapcima, u kojemu imaju i unutarnju prostoriju za okupljanje. 

– Kada je Grad Čazma obnavljao krovište cijeloga Doma iskorisitli smo priliku za gradnju i prekrivanje naše nadstrešnice uz Dom, u dužini 14 metara i 4,5 m u širinu, odnosno 80-ak kvadrata. S potporom Grada Čazme u materijalu uložili smo svoj rad i  time dobili još jedan lijepi prostor za okupljanje i druženje. Terasa će biti i zatvorena folijom pa će nam služiti i za hladnijih dana kao i otkrivena ljeti.  Zahvaljujemo Gradu i gradonačelniku Piraku na ovoj i svekolikoj drugoj potpori u radu naše udruge, rekao je Goran Bradić, predsjednik kluba.

 Ovo nije jedini radni uspjeh Usamljenih jahača.

– Izradili smo u blizini i pečenjaru, a naročito smo ove godine puno radili na završnom uređenju unutrašnjosti prostorije u Domu. Kad smo počeli radove javili su se i donatori kojima također zahvaljujemo. U sve te radove puno smo uložili novca kluba ali i osobno iz naših džepova, i nije nam žao, jer sada ovime možemo ponositi, nastavio je Bradić.

Kako ova godina nije bila za masovna okupljanja i naša redovita druženja s prijateljima iz ostalih klubova, iskoristili smo to vrijeme za ove radove. Svake godine smo zadnji vikend u studenom imati svoj Dan susreta i u prosincu nagrađivanje djece prigodnim darovima Djeda Božičnjaka, ali kako sada stvari stoje, to će na žalost morati kao i lani izostati, iz poznatih razloga, dodao je predsjednik Bradić.

Udruga „Usamljeni jahači“ broji desetak članova i ove je godine i u znaku deset godina postojanja te je dobitnik javnog prizananja Grada Čazme.

-Ovo je lijepi primjer aktivnosti jedne udruge i zato im iz Grada dajemo potporu. Osim u ovom slučaju izgradnje nadstrešnice ustupili smo im i  korištenje prostorije unutar Doma, koji je u vlasništu Grada. Time je, do prije više godine neiskorišten prostor sada priveden svrsi. Volio bih da je takvih primjera u selima više. Grad će pomoći svugdje gdje će mještani imati inicijativu i pokazati se aktivnim, kao što je to lijepi primjer ovdje u Dapcima, pohvalio je usamljene jahače gradonačelnik Dinko Pirak. 

Tekst: Franjo Jagatić