Projekt Interpretacijsko rekreacijskog centra Bio Park Čazma srce je projekta Čazma Natura financiranog iz europskih sredstava i uskoro kreće u realizaciju.

Gradonačelnik Dinko Pirak – Grad Čazma ostvario je sve preduvjete za raspisivanje natječaja i odabir izvođača.

Provedeno je prethodno savjetovanje s gospodarskim subjektima koji su u ovoj fazi mogli dati svoje sugestije i prijedloge kako bi dokumentacija bila što transparentnija i dostupna svim gospodarskim subjektima. Procedura objave natječaja prolazi kontrolu provedbenog tijela kako bi se smanjila mogućnost žalbe i produžetka natječaja.

– Interpretacijsko rekreacijski centar Bio park Čazma čini izgradnja biološkog bazena ukupne površine 1500m2, sunčališta, ugostiteljski objekt te sanitarni čvor. U sklopu Bio parka Čazma izgradit će se i zelena učionica namijenjena edukaciji i interpretaciji biološke i geološke raznolikosti te edukativna staza. Zelena učionica zamišljena je kao amfiteatar koji se nalazi ispod razine terena, rekla je voditeljica projekta, Dajana Petrina, stručna savjetnica u Razvojnoj agenciji Čazma. 

Postojeće sportsko igralište uredit će se u igralište za odbojku na pijesku, a dječje igralište urediti i modernizirati kako bi i najmlađi dobili svoj kutak za igru. Vrijednost kompleksa je 11 milijuna kuna te će se financirati iz Europskih strukturnih fondova te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.