Ovaj tjedan potpisat će se ugovor s izvođačem za obnovu zgrade bivše Teritorijalne obrane u Čazmi, koja će se prenamijeniti u korist udruga s područja grada Čazme. Riječ je o obnovi krovišta, stolarije i vanjske ovojnice (fasade), a ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna.

Od Ministarstva regionalnog razvoja, Gradu Čazmi dodijeljeno je 250.000 kuna dok će se ostatak pomiriti iz proračuna Grada Čazme.

Grad Čazma prijavio je i izgradnju lifta u spomenutoj zgradi Ministarstvu branitelja, budući da će njezini korisnici, među ostalim, biti i osobe s invaliditetom, u vrijednosti od 100.000 kuna.

Obnova unutrašnjosti zgrade i opremanje planira se za sljedeću godinu.

Ovaj tjedan potpisat će se i ugovor s izvođačem za unutrašnje uređenje zgrade na glavnom trgu u Čazmi, tzv. multifunkcionalnog centra, u sklopu projekta Čazma Natura. Radovi su vrijedni 2,2 milijuna kuna. Uređenjem ove zgrade i nove tzv. „Zelene tržnice“ u njezinoj neposrednoj blizini, gradsko središte dobit će nov izgled i svrhu. Stanovnici grada Čazme dobit će još jedan suvremeno uređen prostor za okupljanja, koji će služiti i za prezentaciju čazmanske povijesti, prirodnog bogatstva te domaćih proizvoda i suvenira. Prostor će sadržavati i konferencijsku salu, odnosno dvoranu za edukacije, predavanja i prezentacije za posjetitelje, edukativne programe i radionice za stanovnike, ured turističke zajednice i turističko-informativni centar za pružanje informacija i promidžbenih materijala posjetiteljima te suvenirnicu.

„Usprkos krizi s korona virusom, nismo odustali od započetih projekata i javljamo se na natječaje gdje god je to moguće. Želimo učiniti sve što možemo kako bi naši stanovnici osjetili što manje posljedica stanja u kojem se trenutačno nalazimo. Obje ove zgrade koristit će prvenstveno našim stanovnicima, udrugama i pojedincima“, poručuje gradonačelnik, Dinko Pirak.