Dječji vrtić Pčelica Čazma, kao Međunarodna eko škola od 2014.g., ove je pedagoške godine obnovio status Eko škole, stjecanjem srebrnog statusa kao 14. generacija međunarodnih Eko škola, koju im je dodijelila Udruga „Lijepa Naša“.

  • Kao nositelji zelene zastave, u odgojno-obrazovni rad integrirali smo trajne ciljeve u vidu zbrinjavanja otpada (smanjivanja, selektiranja i recikliranja), štednje vode i električne energije. Također bavili smo se temama kao što su biološka raznolikost, zdravlje i zdrave navike, sigurno ponašanje u prometu te očuvanje kulturne baštine. U posljednje dvije pedagoške godine intenzivnije smo se bavili pitanjima očuvanja zdravlja (zdrava prehrana), pri čemu je globalni cilj razvoj svijesti i spoznaja djece (i odraslih) o važnosti zaštite vlastitog zdravlja te izgradnja pozitivnih stavova i odgovornog ponašanja prema sebi i drugima, kao i prema svojoj okolini, rekla je ravnateljica DV „Pčelica“ Čazma, Martina Kovač.

U Vrtiću posebno ističu suradnju s Gradom Čazma, Gradskom knjižnicom, Turističkom zajednicom, Centrom za kulturu, Vatrogasnom zajednicom i Javnom vatrogasnom postrojbom, Osnovnom i Srednjom školom, Komunalijama Čazma te ostalim ustanovama koje su, kako kažu, uvelike doprinijele i obogatile odgojno-obrazovni rad Vrtića različitim aktivnostima i resursima, a istu i bolju suradnju će, kažu, i dalje njegovati i poticati.