Grad Čazma sve svoje udruge podržava u radu kroz financiranje njihovih programa, no i kroz osiguravanje prostora za njihov rad.

Ukupno za rad udruga u 2021. godini Grad je osigurao 300 tisuća kuna, a uređene su i prostorije u bivšoj zgradi “Žita” u vrijednosti 500 tisuća kuna u kojoj su svoje mjesto našle Udruga udomitelja „Veliko srce“, KUD „Graničar“, Gradsko društvo Crvenog križa, Društvo “Naša djeca” i privremeno HVIDRA koja će se preseliti u bivšu zgradu Teritorijalne obrane u koju je već uloženo milijun kuna. Od Ministarstva Regionalnog razvoja dobiveno je za uređenje još 200 tisuća kuna, dok će za potpuno uređenje biti potrebno uložiti dodatnih 1,3 milijuna kuna.

– Smještaj u toj zgradi naći će naše braniteljske udruge, imat ćemo I spomen sobu, prostor u kojem ćemo obilježiti ratni put naših branitelja, ali će zgrada biti namijenjena i djeci s poteškoćama u razvoju. Dobit ćemo jedan krasan prostor koji će biti iskoristiv ne samo za udruge koje sam spomenuo već za sve udruge koje rade na području Grada Čazme. Prostora imamo sve više i to mi je drago – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak koji je prilikom obilaska prostora udruga potpisao ugovor s Društvom “Naša djeca” Čazma koje je dobilo 30 tisuća kuna za svoj rad temeljem Javnog natječaja za sufinanciranje projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme u 2021. godini.

Jedan od projekata koje provodi Društvo Naša djeca Čazma uz podršku Grada Čazme, je i projekt Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ – „Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“ kroz koji će biti izgrađena drvena nadstrešnica na sajmištu u Čazmi, koja će služiti kao natkriven prostor za okupljanje na otvorenom, s obzirom na „novo normalno“ i pandemiju uzrokovanu virusom Covid 19 o čemu je Ivana Popilovski iz Društva Naša djeca kazala:

– Društvo Naša djeca javilo se na poziv zaklade ZAMAH koja je prikupila sredstva iz EU fondova za projekt “Sigurni prostor u zajednici” kroz koji će se izgraditi nadstrešnica gdje bi se mladi mogli tijekom cijele godine družiti na otvorenom u sigurnom prostoru s obzirom na pandemiju koronavirusa. Ove godine slavimo 10 godina Društva tako da time planiramo I otvoriti tu nadstrešnicu, odnosno paviljon na sajmištu, a nadamo se i dobrim idejama mladih i kvalitetnom provođenju njihovog slobodnog vremena na tom prostoru – rekla je Ivana Popilovski.