Počelo je uređenje središta Draganca temeljem projekta „Uređenje dječjeg igrališta Gornji Draganec“, prijavljenog unutar Mjere 2.1.1 „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, na natječaju LAG-a Moslavina.

– Riječ je o uređenju središta Draganca, za koji već duže vrijeme postoji projekt i plan, međutim, čekalo se odobrenje Ministarstva kulture kako bi se zgrada stare Šumarije, odnosno stare škole u Dragancu, pored vatrogasnog doma, mogla srušiti. Ukupna vrijednost projekta, temeljem kojeg će Draganec će dobiti lijepo urbano središte, s novim parkirnim mjestima i dječjim igralištem – mali trg je 437.500 kn – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Ovaj projekt prvenstveno je namijenjen djeci Gornjeg Draganca koja će koristiti dječje igralište kao prostor za razvoj društvenih i socijalnih vještina, igru i rekreaciju. Također, stanovnicima naselja Gornji Draganec, njih 350, kojima će ovim putem biti osiguran prostor za druženje. Naravno, u konačnici, novi će prostor biti dostupan svoj djeci kao i svim stanovnicima grada Čazme i susjednih gradova i općina, koji će ga moći koristiti.

Projekt je pripremila Razvojna agencija Čazma, a potrebna sredstva za realizaciju ulaganja koja čine razliku između potpore i ukupne vrijednosti projekta osigurana su u proračunu Grada Čazme za 2021. i 2022. godinu.

Realizacija ulaganja i stavljanje objekta komunalne infrastrukture u upotrebu je 9 mjeseci.