Završnom konferencijom zaključena je energetska obnova Područne škole Miklouš vrijedna 1,2 milijuna kuna. Sama energetska obnova bila je vrijedna 1,1 milijun, a Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač uložila je dodatnih stotinjak tisuća kuna za radove koji nisu bili obuhvaćeni projektom, kao što su izmjena podova i ličenje zidova. Energetskom obnovom ostvarena je ušteda energije od 52 % i zgrada je iz prijašnjeg F energetskog razreda prešla u C. Sama zgrada izgrađena je 1893. godine, renovirana je 1985. godine i od tada do danas nije bilo većih ulaganja u nju.

  • Obnovljen je tavanski prostor, učionice i sanitarni čvor te vanjska ovojnica. To je ono što je bilo obuhvaćeno energetskom obnovom. Ostali su za obnoviti ostali prostori koji će se naknadno pokušati sanirati, odnosno dovesti u neku funkciju kad će za to biti novčanih sredstava – kazala je Lidija Osman, ravnateljica Osnovne škole Čazma.
  • Škola u Mikloušu raste kad se govori o broju djece pa će je tako u idućoj školskoj godini pohađati 17 učenika, a za očekivati je i daljnji porast broja učenika, tako da ovaj projekt, u demografskom smislu, ima svoju opravdanost, rekla je Andrea Prugovečki Klepac, županijska pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje. (Superportal)

Foto: Davor Kirin-Photography