U srijedu 29. lipnja u Čazmi je, na biološkom kupalištu, održana završna konferencija projekta Čazma Natura. Time je svečano obilježen uspješan završetak najvećeg i najvrjednijeg projekta u povijesti Grada Čazme, u sklopu kojega je izgrađeno i prvo javno biološko kupalište u tome gradu i u Republici Hrvatskoj.

Događaju su prisustvovali mnogi uvaženi gosti među kojima državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Sandra Herman, v.d. ravnatelja Središnje državne agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije gđa. Nikolina Tkalčec sa suradnicima i bjelovarsko-bilogorski župan g. Marko Marušić.

– Projekt Čazma Natura je završio na moje veliko veselje i zadovoljstvo jer žurili smo se da do današnjeg dana bude sve uspješno završeno i zadovoljan sam da je sve dobro ispalo. Ponosimo se jer svi smo ulazili u ovaj projekt nekako skeptični i bilo nam je to prilično imaginarno, ali kako je projekt napredovao vidjeli smo da imamo puno toga za otkriti što i sami nismo vidjeli, a ovdje živimo – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Voditeljica projekta Čazma Natura Dajana Petrina podsjetila je kako je projekt pripremljen još 2017., a u njegovu realizaciju krenulo se 2018. godine u suradnji s partnerima, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Bjelovarsko-bilogorske županije, ŠRD-om Štuka, Turističkom zajednicom Grada Čazme te u suradnji s OŠ Čazma i ostalim čazmanskim udrugama. U realizaciji projekta ostvareno je sufinanciranje Europske unije u iznosu od 18,7 milijuna kuna i Ministarstva regionalnog razvoja 5 milijuna kuna.

Konferenciju su nastupom uljepšale hrvatske reprezentativke u umjetničkom plivanju.

Otvorenje biološkog kupališta za posjetitelje bit će u utorak, 5. srpnja.

https://www.youtube.com/watch?v=d3stFs0AGLM

https://www.facebook.com/gradsluzbena

#CazmaNatura #gradcazma #VisitCazma #1bioloskokupaliste

Foto: Davor Kirin-Photography