Projekt Uključi se III prijavljen je na Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III te je prošao prvu fazu provjere – administrativnu kontrolu.

U tijeku je druga faza postupka – procjena kvalitete.

Projekt će provoditi Gradskog društvo Crvenog križa Čazma, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Čazma i Gradom Čazma.

Opći cilj projekta, kao i u prve dvije faze do sad, je omogućiti zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina na području grada Čazme. Također, projektom se želi povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja slabije razvijenog ruralnog područja i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih i osoba i/ili nemoćnih osoba. Kroz projekt će biti zaposleno 17 žena koje će pružati usluge za najmanje 102 krajnja korisnika.

Vrijednost treće faze ovog socijalno usmjerenog projekta iznosi 840.480,00 kn.- Od brige za korisnike u smislu održavanja kućanstva i dostavljanja namirnica, važnija je ljudska komponenta, odnosno druženje s korisnicima, ljudima koji većinom žive sami i ne kontaktiraju puno s drugima. Iz tog razloga, kao i iz razloga što na ovaj način omogućujemo zapošljavanje i edukaciju teško zapošljivih žena, nadam se da će se ovaj projekt nastaviti – rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.