Relijaši oduševljeni stazom, domaćini izvedbom

U Čazmi je održan 2. Delta Winter Rally Show Čazma 2022 na kojem je nastupilo 28 posada, a uspješno ga je završilo njih 17. Pobjedu je odnijela slovenska posada Peljhan – Čar, dok je najbolja hrvatska posada Danijel Vojvodić – Lana Sutlović zauzela 2. mjesto.

Specifičnost manifestacije je vožnja uglavnom makadamskim dionicama u okruženju Čazme, a veliki dio dvodnevnog programa odvija se u srcu našega grada koji je suorganizator i glavni pokrovitelj.

Na reliju su nastupile i legende hrvatskog automobilizma Tihomir Filipović i Niko Pulić, koji je na reliju najavio i oproštaj od aktivnog sudjelovanja u ovom sportu na ovogodišnjem WRC-u u Hrvatskoj.

– Ove godine je 40 godina kako se bavim ovim sportom i hoću u 4. mjesecu s WRC-om, prvenstvom svijeta završiti svoju karijeru što se tiče nekog službenog natjecanja i bodovanja. Mislim da je dosta. Tu je i 60 godina dogodine, treba se posvetiti mladima – rekao je Pulić i dodao kako to ne znači da neće nikad više nastupiti na show utrkama kao što je ova u Čazmi za koju nije birao riječi hvale.

– Volim makadam i super je što su ovako dugi brzinci. Rijetko gdje možete naći da budu tako kilometarski dugi, a da ima svega, uzbrdica, nizbrdica, velikih zavoja, dugačkih zavoja, leda, baš predivno. Jedna ozbiljna staza i dosta zahtjevna s obzirom da ima puno promjena u samo desetak kilometara – rekao je Pulić koji je reli završio na 7. mjestu.

Delta Winter Rally Show Čazma 2022 je još jednom dokazao da je jedna od najgledanijih reli utrka u Hrvatskoj ovog ranga i ponovno je pobudila veliki interes ljubitelja ovog sporta koji je tijekom vikenda privukao nekoliko tisuća gledatelja, a i popunio gotovo sve smještajne kapacitete u čazmanskom kraju.

– Drago nam je što su naši građani zainteresirani za ovu manifestaciju koja je okupila i velik broj gostiju iz drugih krajeva, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak te dodao kako je Grad Čazma sa zadovoljstvom domaćin reli posadama i pruža pomoć u različitim tehničkim oblicima, putem mnogih gradskih službi. – Vjerujemo u postupno izrastanje ovog događaja u značajnu međunarodnu priredbu, zaključio je gradonačelnik.

(R. Ruklić/I. Gusić)

Foto: D. Kirin