Župan Marko Marušić, u društvu čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka, u četvrtak, 1. rujna obišao je novoasfaltiranu županijsku cestu u Donjem Dragancu. Riječ je o dionici dugoj jedan kilometar, koja nije obnavljana 50 godina, a u čiju je obnovu vrijednu nepunih milijun kuna, u stopostotnom iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Drago mi je da sam danas ovdje i da mogu vidjeti da je naša Županijska uprava za ceste obnovila ovu prometnicu. Mi nastavljamo s asfaltiranjem naših županijskih prometnica unatoč problemima koje smo naslijedili u ŽUC-u, a poznato je da je riječ o minusu od 29 milijuna kuna. Za nas bi bilo puno lakše i sigurno bi puno više kilometara asfaltirali da je situacija bila obrnuta i da je ŽUC bio u plusu, ali nažalost nije. No mi smo u ovih godinu dana taj dug ŽUC-a uspjeli smanjiti na gotovo 11 milijuna, a istovremeno smo radili na onim područjima na kojima se zadnjih godina nije ništa ulagalo – kazao je župan, napominjući da je teško raditi u okolnostima kada morate smanjivati dug, a s druge strane morate asfaltirati ceste i to je jako zahtjevno izbalansirati.

Zadovoljstvo zbog obnove prometnice iskazao je i gradonačelnik Pirak.- Na našem području u županijske prometnice treba puno ulagati jer smo godinama bili izostavljani iz tih projekata obnove i zato mi je drago da je danas druga situacija i vjerujem da ćemo u budućnosti to promijeniti – kazao je gradonačelnik i izrazio zahvalnost županu što je u ovogodišnji plan uvrstio obnovu ove prometnice.

Hoće li se u planu naći i dvjestotinjak metara ceste koja je ostala neasfaltirana u Donjem Dragancu, što najviše zanima tamošnje mještane, župan Marušić je odgovorio:

– To ćemo vidjeti i svakako ćemo gledati da nađemo način da i to riješimo, na zadovoljstvo svih mještana Donjeg Draganca – odgovorio je.

U međuvremenu, Grad Čazma postavit će također dugoočekivano dječje igralište u središtu Donjeg Draganca, kako bi mališani imali mjesto za igru. Prostor će ustupiti obitelj Kolar, koja je već, bez naknade, ustupila dio svoje površine za autobusnu stanicu. Dio je to nastojanja Grada Čazme da u sva prigradska naselja postavi igrala za djecu. Posljednje je postavljeno nedavno u Mikloušu.

Foto Davor Kirin-Photography