Digitalna pristupačnost

NOVOSTI

Novosti iz Čazme

Nakon 2 godine rekonstrukcijskih i građevinskih radova, nova tvornica rasvjetnih rješenja u Čazmi tvrtke Intra lighting otvorila je službeno svoja vrata. Na svečanosti koja je okupila vodstvo tvrtke, poslovne partnere, čelne ljude Županije i Grada Čazme, slovenskog veleposlanika te sve bivše i sadašnje radnike tvrtke, simboličnim rezanjem vrpce otvorena je nova tvornica koja zapošljava osamdesetak radnika koji će ubuduće raditi u vrhunskim uvjetima.

Prema riječima izvršnog direktora Božidara Kadoića, investicija je to vrijedna 5,5 milijuna eura, rađena po principima održivog razvoja. Naglasio je kako investicijsko-razvojni ciklus u Intra lightingu nikad ne prestaje pa će  tako nastaviti razvijati nove inovativne proizvode.

– Radimo solarnu elektranu, nabavljamo robotski sustav za kontrolu LED izvora te ćemo završiti vanjski parkirališni prostor. Posebna zahvala našim bivšim i sadašnjim zaposlenicima. Vi svi činite i činili ste da nam firma svakoga dana bude bolja i kvalitetnija sredina, ugodna za rad, rekao je.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je kako će ova investicija doprinijeti boljem poslovnom rezultatu tvrtke, ali i razvoju Čazme.

– Svjetlo je ono koje nas na neki način potiče. Upravo je ova tvornica, tvornica svjetla i vjerujem da će ona biti takva i u budućnosti, da će kroz svoje proizvode zasjati jednim lijepim svjetlom u mnogim domovima, poduzećima, školama, bolnicama i tvrtkama, gdje će vaša rasvjeta naći svoje mjesto. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, od izvođača i projektanata i svih nas koji smo očekivali da se ovaj projekt uspješno završi, zaključio je gradonačelnik.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje nove tvorničke hale. Istaknuo je da Intra lighting zapošljava preko 80 ljudi te da hrani preko osamdeset obitelji, što je pravo bogatstvo.

Otvorenju tvornice u Čazmi prisustvovao je i veleposlanik Republike  Slovenije u Hrvatskoj Gašper Dovžan.

Foto: D. Kirin