Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna društva “Naša djeca” (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine počinje u ponedjeljak, 3. listopada 2016., a završava u nedjelju, 9. listopada 2016..

Društvo “Naša djeca” Čazma, u suradnji s DV “Pčelica” Čazma i OŠ Čazma u Dječjem tjednu od 3. – 9. listopada planira sljedeće aktivnosti:
PONEDJELJAK 3.10.
Javni skup djece DV “Pčelica” Čazma i OŠ Čazma među kojima su i članovi DND-a – simbolično obilježavanje početka Dječjeg tjedna: u ponedjeljak, točno u podne, na glavnom trgu. Tada će se svi zajedno rukama uhvatiti u veliki krug te složno i glasno izgovoriti moto Dječjeg tjedna “LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA”! Zatim će djeca prisutnim odraslima, gledateljima i prolaznicima uručiti po jednu dječju poruku.
UTORAK 4.10.
Gostovanje članova DND-a na lokalnom radiju.
SRIJEDA 5.10.
Posjet dječje delegacije, predstavnika OŠ Čazma, gradonačelniku Čazme.
ČETVRTAK 6.10.
Zajedničko druženje svih zainteresiranih roditelja i djece s članovima DND-a u prostoru Udruge.
PETAK 7.10
Demonstracija starih igara, druženje i zabava na gradskom dječjem igralištu od 16 do 18 sati – pozvani su svi zainteresirani: djeca i roditelji, bake, djedovi …
SUBOTA 8.10.
Izlet članova DND-a i zainteresiranih roditelja s djecom (do popune kapaciteta autobusa) u Muzej Hrvatskog zagorja – Staro selo Kumrovec i toplice – detalji i obavijest o izletu naknadno.
NEDJELJA 9.10
Obiteljska biciklijada – od 15 sati – vožnja roditelja i djece nogostupom od Čazme do Donjeg Draganca i natrag.