Konjički klub Arion iz Čazme treći je i najmlađi od tri konjička kluba na tome području. Zvanično su osnovani potkraj prošle godine, međutim, Klub većinom čine iskusni jahači i logističari koji se već više godina bave jahanjem, točnije daljinskim jahanjem i natječu na raznim natjecanjima.

Prvi su put za boje svojega novoga kluba zajednički nastupili 20.4.2024. na 2. kolu Croatia Cupa održanom u Đurđevcu.

-Nastupilo je pet jahaćih parova, a rezultat je više nego poticajan za nastavak sezone. Ponosni smo na sve naše jahače i logističare te zahvaljujemo svima koji nas podržavaju, poručio je predsjednik KK Arion Ivan Hlebec Ivkanec.

U seniorskoj konkurenciji na utrci od 42 km, među više od 20 jahaćih parova, Ana Slijepčević s kobilom Lahari osvojila je 1. mjesto, a odmah potom, drugo mjesto, osvojili su Valentina Podgorski i Apolon.

Od juniora, na također 42 km, Helena Bajser i Pales bili su 5., a Tanja Gusić i Sami na 11. mjestu ukupnoga poretka.

Natjecala se i Lucija Pirak s konjem Gulbaharom, no njih su dvoje, na žalost, nakon sjajnog prvog kruga i postignutog najboljeg vremena, odlukom veterinara bili diskvalificirani.

Sljedeća utrka Croatia Cupa održat će se 18. svibnja u Kukavici, gdje će ponovno nastupiti nekoliko jahaćih parova ovog mladog i perspektivnog kluba.

Inače, osim što se aktivno natječu u disciplini endurance, odnosno daljinskog jahanja, Konjički klub Arion nudi mogućnost škole jahanja, priprema za polaganje jahaćih dozvola i licenci, terenske i turističke ture. Jedan od njihovih prepoznatljivih projekata, iako prva dva puta održan pod okriljem drugoga kluba, ali od strane istih osoba, je Moslavina endurance trail. Riječ je o utrci daljinskog jahanja po brdskom terenu, odnosno prekrasnim krajolicima Moslavačke gore, koju organiziraju potkraj službene sezone. Ove će se godine Moslavina endurance trail održati 4. put.